Läs mer om boken

Visst du att? Här finns mer om boken kapitel

Här finns massor av fotografier av robotar!

Vill du ser mer av robotvärlden?

Här kan du läsa om vem jag är, och få kontakt

Titta hit om du är lärare!

Tillbaka till början

I robotarnas värld

Det här är en webbplats för boken I robotarnas värld. Här kan du se och läsa om saker som inte fick plats i boken, eller som är lättare att hitta på Internet.

Varför då robotar? Tja, människan har i alla tider varit fascinerad av saker som går av sig själva. I boken kan du läsa om allt som rör robotar, från Homeros som långt före vår tideräkning skrev om automatiska varelser till det allra senaste inom forskning.

Visste du till exempel att konstnären och uppfinnaren Leonardo da Vinci redan på 1400-talet gjorde ritningar på robotar? Eller att en bajsande anka från 1700-talet brukar kallas världens första robot? Och att dagens rymdforskare planerar att använda små robotar som hoppar som som gräshoppor?

Boken är den andra i i en natur- och vetenskapsserie för alla barn mellan nio och tolv år. Den första boken heter Härmapan människan - får hjälp av den fiffiga naturen. Den bokens webbplats hittar du här. Den tredje boken heter Varför är mjölken vit? Och andra vardagsmysterier. Mer om den boken finns här!