Hem  

 
BÖCKER - varför är mjölken vit? och andra vardagsmysterier

Varför är mjölken vit?Varför är mjölken vit? och andra vardagsmysterier är den tredje boken i en spännande natur- och vetenskapsserie utgiven hos Alfabeta bokförlag. Böckerna riktar sig till en målgrupp på ungefär 9 - 12 år - både flickor och pojkar!

Från baksidestexten
Historien är full av nyfikna människor. Det är tack vare deras nyfikenhet som det gjorts så många vetenskapliga upptäckter och fiffiga uppfinningar. Det är ju så att det finns många saker i vår omgivning som vi inte tänker på hur de egentligen fungerar eller hur de kom till. Men när man väl fått upp ögonen för dem blir man lätt nyfiken.

I den här boken kan du bland annat läsa om varför det bubblar i läsken, hur en liten mp3-spelare kan innehålla så mycket musik och hur det kommer sig att man ser färger.

Visste du till exempel att tandkräm inte är en särskilt ny uppfinning. Redan den gamle greken Hippokrates rekommenderade för över två tusen år sedan en typ av tandpulver som bestod av aska från möss och hare.

"Rekommenderas för vetgiriga och nyfikna blivande Nobelpristagare."
Alfabladet

Var hittar jag boken?
Boken kan vara slut i bokhandeln, men du kan antingen köpa den via Borgströms Förlag, söka efter den på antikvariat länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster eller låna den på bibliotek länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster.

Bokens egen webbplatsgå till webbplatsen för boken Varför är mjölken vit?
Boken har också en egen webbplats länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster där du kan läsa mer om innehållet, titta på bilder som inte fick plats i boken. Eller varför inte kolla in alla länkar som jag sparat! Webbplatsen har även en egen sida för lärare som vill använda boken i undervisningen.