Hem  

 
TEXTER - artiklar

Till forskning & framstegs sajt

När jag tänker tillbaka på alla texter som jag har skrivit inser jag att det rör sig om spaltmil med bokstäver. Av varierande kvalitet.

Många av mina texter har berört det vetenskapliga området, även om det också funnits inslag av annat, som intervju med Kerstin Ekman länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster om skogens lugn eller skildring av Nawal El Saadawis länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster syn på kvinnoförtryck i den muslimska världen.

Men de flesta har handlat om samhällsaspekter på, och konsekvenser av, den tekniska utvecklingen. Mina 15 minuter av berömmelse fick jag genom ett vänsterkryss i Dagens Nyheter om några hackers som tagit sig in i datorer med anknytning till försvaret.

Idag skriver jag mest egna texter för olika böcker, men också exempelivs intervjuer, reportage eller faktatexter eller annat kommunikationsmaterial för företaget Capitos länk till annan webbplats,   öppnas i nytt fönster räkning.

Men jag medverkar också då och då i exempelvis tidningen Forskning & Framsteg, som här med en artikel PDF om utvecklingen kring robotar.